Zink, lood & koper werkzaamheden

Zinkwerk

Het materiaal zink wordt regelmatig toegepast bij historische panden. Het geeft een fraaie uitstraling aan de gevel, aan een dakgoot of soms ook aan het gehele dak van een pand. Vanwege de hoge kwaliteit en de fraaie uitstraling van zink wordt dit materiaal vandaag de dag nog steeds gebruikt. Maar ook op heel moderne panden wordt zinkwerk veelvuldig toegepast en ingezet. Zink geeft dan een fraaie design uitstraling. Zinkwerk is op tal van manieren te gebruiken: zowel voor monumentale panden, bedrijfspanden als voor woningen. Bij zinkwerk denken we aan zinken dakgoten, hemelwaterafvoeren en daklijsten.

Koperwerk

Onder invloed van lucht en water (neerslag) wordt er op koper een ondoordringbare oxide laag gevormd. In het begin krijgt het een roodbruine kleur. Na verloop van tijd krijgt het koper zijn karakteristieke platina groene kleur.

Er zijn vele toepassingen voor koper, er zijn:

Koperen dakgoten
Koperen regenpijpen
Koperen daknokken
Koperen raamdorpels
Koperen dak- of gevelbekleding

Loodwerk

Loodwerk wordt ingezet als spouwlood, voeg lood en loodloketten. Wij hebben hiervoor onze eigen specialisten in huis. Mensen die niet anders doen en niet anders willen dan werken met zink en lood. Voor zowel standaard zinken dakgoten als voor schitterend maatwerk (voor zowel zinkwerk koperwerk als loodwerk) draaien zij hun hand niet om. Ook voor vervanging van voeg lood en renovatie van schoorsteen lood (loodloketten). Wij verzorgen indien gewenst het hele traject. Vanaf inmeten tot levering en montage. Onder vanzelfsprekend onze heldere garantievoorwaarden.

Maak een afspraak